Duitse bierproductie met ruim 2 procent gestegen

De brouwerijen in Duitsland produceerden in 2018 ongeveer 8,7 miljard liter bier. Dit is exclusief alcoholvrij bier.

Duitse+bierproductie+met+ruim+2+procent+gestegen
© Marjolein van Woerkom

De productie is in vergelijking met 2017 met 2,2 procent of 184 miljoen liter gestegen. De stijging zou komen door de warme en lange zomer, en het voetbal. Het Duitse statistische bureau heeft dit op 23 april gemeld ter gelegenheid van de Dag van het Duitse bier,

Het aantal brouwerijen steeg het afgelopen jaar met 39 tot 1.539. Beieren heeft met 654 brouwerijen (42 procent) de meeste bierproducenten. Met ongeveer 2,4 miljard liter werd in deze deelstaat hier het meeste bier geproduceerd.

Export

De bierexport bleef vrijwel onveranderd in vergelijking met het voorgaande jaar. In 2018 werd 1,6 miljard liter bier ter waarde van 1,2 miljard euro uit Duitsland geëxporteerd. Dit was een volumetoename van 0,1 procent ten opzichte van 2017. De grootste consumentenmarkt was Italië met een aandeel van 21,8 procent (344 miljoen liter). Daarna volgen China (11,3 procent) en Nederland (7 procent).

In vergelijking met de algemene ontwikkeling van de consumentenprijzen stegen de prijzen voor bier en op bier gebaseerde dranken boven het gemiddelde. In 2018 was bier 3,5 procent duurder dan in het voorgaande jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer