Koeien smullen van bierbostel

Het bier wordt weer volop gebrouwen. Melkveehouders kunnen daarom nu goed aan bierbostel komen. Dat is namelijk een afvalproduct van de bierbrouwerij dat koeien graag lusten.

Volgens melkveehouder Martien Nillesen uit Groesbeek is bierbostel in het voorjaar en tijdens de zomermanden 20 tot 30 procent goedkoper. 'Wij vinden het een hele mooie aanvulling op het weidegras. Het geeft toch wat stabiliteit in de pens. Bierbostel is daarom een product dat we graag in de zomer voeren. Je ziet ook dat de koeien er van gaan blinken. Het komt de gezondheid dus ten goede.'

Voor melkveehouders is het voeren van bierbostel niet bijzonder, omdat meerdere boeren dit doen. Nillessen mengt al jaren bierbostel door het rantsoen. 'Op dit moment voeren we weidegras met mais en dan is bierbostel de extra toevoeging met sodagrain en voor de structuur wat stro.' Wanneer tegen het najaar het bier weer vaker in de koelkast blijft liggen, gaat ook de prijs van bierbostel omhoog en vervangt Nillesen het door perspulp.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer