Foto's NRM: Boss de baas in melkuitstraling

Tijdens het middagprogramma van de dochtergroepen op de NRM in Zwolle beet KNS Boss de spits af. De groep dochters van deze AI Total stier toonden zich de melkrijksten van de hele dag.

Foto%27s+NRM%3A+Boss+de+baas+in+melkuitstraling
© Sjoerd Hofstee

De Boss-dochters lieten veel lengte zien in het skelet met voldoende breedte. Daarbij viel de melkrijkheid en de hoge sterke achteruiers positief op. Boss toont daarnaast ook zijn vererving voor vlakke of oplopende kruizen.

De groep van Heuvel Bulykin toonde zich ietwat slordig in de gehele bouw. De stap was wel overtuigend met benen die op stand juist minder krachtig ogen. Voor 2e kalfs koeien zijn de uiers aan de diepe kant en de voorbenen waren veelal van de zogenoemde Franse stand.

Ribdiepte

Van G-force worden in Nederland inmiddels ruim 10.000 dieren gemolken. CRV had zo een grote selectieruimte en de groep toonde zich dan ook voldoende goed. Helemaal uniform was de groep niet en de laatste ribdiepte en achteruierhoogte missen deze dochters. Maar de correctheid en degelijk zat er van voor tot achter in bij de G-force-dieren.

De dochtergroep van De-Su Gillespy imponeerde met sterke en hoge achteruiers. Alsmede sterke en correcte frames, als zijn de kruizen wat vlak. Minpunt waren de kromme benen die ook in de stap kracht ontbeerden.

Boerenkoeien

De stier G. Stellando vererft op papier matige uiers en sterke benen. Dat beeld kwam ook redelijk naar voren in de ring. De uiers van de geselecteerde dieren vielen nog aardig mee al waren een aantal dochters kort in het vooruier. De benen zijn wellicht niet ragfijn, maar wel krachtig en worden soepel gebruikt. Het zijn echte boerenkoeien.

Boerenkoeien zijn ook de Malado-dochters. En dan met iets mindere benen, maar wel met duidelijk meer power en gewicht. Echte krachtpatsers met een spiertje extra. De uiers zijn voldoende goed en ondanks één zwartbonte voorop aan de rij roodbonte dieren toonde KI Samen met de Malado-groep opnieuw een uniforme rij dochters.

Minder groep

De stier Cookiecutter Mom Hunter wordt door CRV vooral goed vermarkt in Tsjechië en de VS. In de Nederlandse markt slaat hij minder aan en vandaag werd opnieuw duidelijk waarom: de Hunter-dochters zijn wel lang en melkrijk, maar erg smal gebouwd. Vooral achterin het skelet en het kruis. Ook op de benen was dit vandaag een van de mindere groepen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer