Voorbereidingen NRM in volle gang

De voorbereidingen voor de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) zijn in volle gang. Komend weekend wordt de jaarlijkse melkveeshow in Zwolle gehouden.

Een van de deelnemers is maatschap Withaar-Prent uit het Drentse Nijeveen. 'We mogen met vier koeien naar de NRM toe. We hopen dat het een beetje goed gaat op de NMR', geeft Jan Prent aan.

De voorbereidingen voor de NRM kosten veel tijd, weet hij. 'Het begint al een jaar van te voren, je moet de koe op het juiste moment drachtig krijgen.'

Gewassen en geschoren

In de dagen voorafgaand aan de show worden de dieren regelmatig gewassen en geschoren. Ook krijgen de koeien speciaal uitgebalanceerd voer. 'Ze krijgen voornamelijk een droog structuurrijk rantsoen met veel energie. Hierdoor gaan ze goed herkauwen en daardoor worden ze mooi droog op het bot', legt Prent uit.

Hij heeft vooral veel zin in de NRM. 'Daar hoop je voor geselecteerd te worden, zeker als liefhebber. En als je er staat, moet je alles uit de kast halen.' Hij is trots op zijn koeien: 'Dit zijn onze paradepaardjes!'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer