Groningse paardenmelk gaat de wereld over

De open dag van paardenmelkerij De Lage Wierde in het Groningse Wirdum is zaterdag goed bezocht, ondanks regenbuien in de ochtend. De belangstelling voor paardenmelk en -producten groeit.

Cor de Winter was vroeger timmerman en metselaar. In zijn jonge jaren bracht hij kalveren groot in de stal van zijn vader. En daarna hield hij nog een kudde schapen. Maar nadat een nichtje van haar eczeem genas door paardenmelk te drinken, ging bij hem het roer om. Hij wilde een paardenmelkerij beginnen. Nu gaan zijn gedroogde melk en paardenmelkproducten de hele wereld over.

De meeste stands op het terrein van de paardenmelkerij hebben tijdens de buien niet veel aanloop, maar bij de tent van De Winter is het druk. Bezoekers kunnen de vers gemolken melk proberen. De meeste mensen reageren positief verbaasd op het nog lauwe drankje.

Shampoo

In de stand zijn ook alle producten te verkrijgen die van de paardenmelk wordt gemaakt, zoals shampoo, zeep, diverse lotions en paardenmelkcapsules. Producten die vanuit Wirdum de hele wereld over gaan. Dit tot grote tevredenheid van De Winter. 'Toen ik begon met de paardenmelkerij begrepen veel mensen niet waarom ik die stap wilde maken. Maar het bedrijf groeit en bloeit. Dus ik ben een tevreden mens.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer