LTO+brengt+paardenwelzijn+in+beeld
Nieuws
© pixabay

LTO brengt paardenwelzijn in beeld

Met een zelf ontwikkelde quickscan wil LTO vakgroep Paardenhouderij het dierenwelzijn op paardenbedrijven in beeld brengen. Hippische studenten gaan met deze scan de boer op.

Deze quickscan is niet alleen een handvat voor de student om meer over paardenwelzijn te leren, ook de ondernemer krijgt inzicht in het paardenwelzijn op zijn eigen bedrijf. Verder zijn er de komende maanden regionale bijeenkomsten. Daarin wordt de paardenhouder geïnformeerd over hoe hij de maatschappij kan laten zien dat er goed met de paarden wordt omgegaan. Dat kan bijvoorbeeld met keurmerk Paard en Welzijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer