Bulbs4Kids deelt bollen uit aan basisscholen

Onder de naam Bulbs4Kids deelt de bloembollensector opnieuw pakketten met bollen uit aan basisscholen. Met de actie wil de sector de bekendheid van bollen onder schoolkinderen vergroten.

Bulbs4Kids+deelt+bollen+uit+aan+basisscholen
© William Hoogteyling

In totaal zijn 2.125 pakketten beschikbaar, waarvan 425 voor Nederlandse basisscholen. Andere landen waar de pakketten gratis worden weggegeven, zijn Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk.

Volgens de initiatiefnemers is de afstand tussen mens en natuur door de verstedelijking nog nooit zo groot geweest als nu. Met het Bulbs4Kids-pakket maakt een klas kennis met bloembollen.

Lesondersteuning

'Het pakket heeft alle ingrediënten om op een educatieve manier kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent', meldt iBulb, de promotieorganisatie voor de bloembollensector die de actie organiseert.

Klassen kunnen zich inschrijven voor het pakket. Zij krijgen hier bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het bloembollenpakket. Aan Bulbs4Kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden. Het is het zesde jaar op rij dat iBulb deze campagne organiseert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer