Interpolis herkent glasschade met drones

Schadeverzekeraar Interpolis heeft drones ingezet om de schade door storm en windhozen aan kassen nauwkeurig te inventariseren.

Interpolis+herkent+glasschade+met+drones
© VidiPhoto

'We werken voor het tweede jaar met 'machinelearning' om exacte kennis over ruitschade te verzamelen', vertelt een woordvoerder van Interpolis.

Zowel dinsdag- als woensdagnacht ontstond er door storm en windhozen schade aan kassen in de gebieden Huissen/Bemmel en Alton in Heerhugowaard. In Heerhugowaard heeft een bloementeler te kampen met zo'n 5.000 vierkante meter verwoest glasdek.

Reparaties

'De inzet van drones helpt ons om sneller de schade in beeld te hebben, zodat reparaties ook sneller uitgevoerd kunnen worden', aldus de woordvoerder van Interpolis. Zij heeft nog geen signalen van een gebrek aan capaciteit bij beglazingsbedrijven om de schade tijdig te herstellen.

Bij freesiakwekerij Pip Tesselaar in Heerhugowaard is vanwege de stormschade de feestelijke opening van het grootste zonnethermiepark dat bij zijn bedrijf ligt afgelast. Het betreft 9.300 vierkante meter zonnecollectoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer