Ruim+200+schademeldingen+door+storm
Nieuws
© Vidiphoto

Ruim 200 schademeldingen door storm

Verzekeraar Interpolis heeft na de storm van gisteravond ruim ruim 200 schademeldingen ontvangen uit de agrarische sector. De meldingen kwamen vooral uit het oosten van Nederland. Ook voor vannacht geeft het KNMI code geel af.

Een groot deel van de getroffen bedrijven zijn glastuinbouwbedrijven. Hier is veel glasschade. Ook in de landbouw zijn schades gemeld. Hier betreft het vooral schade aan daken.

In de omgeving van Huissen zijn meerdere glastuinbouwbedrijven getroffen door een windhoos. Vandaag vliegt Interpolis boven dit gebied om foto's te maken. Met de data die de verzekeringsmaatschappij zo verzamelt, kan zij snel zien waar een kasdek is beschadigd. Zo kan Interpolis gericht noodoplossingen treffen en het herstel in gang zetten.

Code geel

Het KNMI geeft met code geel aan dat ook voor woensdagnacht onstuimig weer wordt verwacht voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Interpolis adviseert glastuinbouwondernemers en ondernemers in de landbouw en veehouderij om voorbereid te zijn op deze weersomstandigheden en maatregelen te treffen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer