Achmea keert 100 miljoen euro stormschade uit

Achmea keert na de januaristormen die over Nederland trokken zo'n 100 miljoen euro uit. Dat meldt het moederbedrijf van onder meer Interpolis, Centraal Beheer, FBTO en Avéro. Dat bedrag is inclusief de schade die de agrarische sector leed.

Achmea+keert+100+miljoen+euro+stormschade+uit
© Archief

Achmea, met een aandeel van circa 20 procent marktleider op het gebied van schadeverzekeringen, kreeg over het land verspreid circa 62.000 schademeldingen binnen van particulieren als gevolg van de stormen die op 3 en 18 januari over het land raasden. Doordat de storm ook het binnenland teisterde, wat normaal gesproken niet zo vaak voorkomt, viel het aantal gedupeerde klanten veel hoger uit.

Veelal was er sprake van schade door afgewaaide dakpannen en omgewaaide bomen. Verder waaiden schuttingen kapot en was er schade aan huizen, bedrijfspanden, auto's en tuinen. Volgens bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea stijgt het aantal schades als gevolg van extreem weer. Nederland moet zich volgens hem aanpassen aan de veranderingen in leefomgeving en klimaat. De schade wordt verwerkt in de halfjaarresultaten van Achmea. Die cijfers komen op 16 augustus naar buiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer