Interpolis brengt schade in beeld met luchtfoto's

Interpolis brengt in het Westland met luchtfoto's de schade in beeld voor alle glastuinders met kapotte kassen. Dit doen de verzekeraar naar aanleiding van de storm van donderdag. Het gaat om een test.

Interpolis+brengt+schade+in+beeld+met+luchtfoto%27s
© Interpolis

Glastuinbouwbedrijven in dit gebied kunnen zich nu al melden om toegang te krijgen tot de foto's van de schade aan hun bedrijf. De foto's laten zien waar het kasdek is beschadigd en helpen om nog gerichter over te gaan tot noodoplossingen en herstel.

Noodhulp

Het bedrijf PinC Agro in Leiden is gespecialiseerd in noodhulp. 'We startten eind 2017 een project met Interpolis om schade aan kassen te inventariseren met luchtfotografie. We analyseren de luchtfoto's met speciale software en tellen het aantal kapotte ruiten per bedrijf', zegt Peter Post van PinC Agro.

'Bij een calamiteit, zoals de storm van 18 januari, doen we ervaring op met het verzamelen van data. Hiermee kunnen we de techniek verfijnen en de werkwijze bij calamiteiten in een regio verder ontwikkelen.'

Glastuinders

De luchtfoto's van een glastuinbouwbedrijf met schade in het postcodegebied 2291 tot en met 3155 komen zo snel mogelijk beschikbaar voor de ondernemer.

Ondernemers die toegang willen tot hun foto's, gaan hiervoor naar de website van PinC Agro. Ondernemers die schade hebben gemeld bij Interpolis, worden door PinC Agro benaderd als er een e-mailadres bekend is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer