Agrifirm kiest voor duurzamer inkoopbeleid soja

Agrifirm stelt extra duurzaamheidseisen aan de inkoop van soja. De coöperatie ondertekende daartoe de Resposible Soy Declaration van de Europese Diervoederproducentenfederatie Fefac.

Agrifirm+kiest+voor+duurzamer+inkoopbeleid+soja
© Google Maps

De bedrijven die deze declaratie ondertekenen, zeggen toe specifieke stappen te ondernemen om op een verantwoorde manier sojameel in te kopen, zowel van Europese producenten als daarbuiten. Daarbij worden eisen gesteld aan onder meer arbeidsomstandigheden, grondeigenaarschap, milieu en omwonenden.

Zo mogen kinderen onder de vijftien jaar geen productiearbeid verrichten en moeten de arbeidsomstandigheden veilig zijn. Ook moet een goede landbouwpraktijk worden bedreven om het effect op het milieu fors te beperken. Dat kan door een teeltvrije zone aan te houden ten opzichte van sloten en gebruik te maken maken van moderne technieken als precisiebemesting.

Concrete handelswijzen

'Alleen door ons gezamenlijk voor langere termijn te committeren aan de verduurzaming van voedselketens en afspraken te maken over concrete handelswijzen, kunnen we wereldwijd een verschil maken. Daarnaast is deze declaratie volledig in lijn met ons Verantwoord Inkopen beleid. We ondersteunen het daarom dus zeer', verzekert bestuursvoorzitter Dick Hordijk van Agrifirm.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer