Uienpool Agrifirm scoort 41,30 per 100 kilo

Uien geleverd in de bewaarpool van Agrifirm brengen 41,30 euro per 100 kilo op, voor levering in week twaalf. 'Niet eerder in de geschiedenis van deze uienpool is er zo'n hoge poolprijs gescoord', zegt uienpoolbeheerder Luuk Kok van Agrifirm.

Uienpool+Agrifirm+scoort+41%2C30+per+100+kilo
© Nieuwe Oogst

De uienprijzen zijn vanuit historisch perspectief hoog te noemen. Dat is maar goed ook, want de opbrengst ligt dit jaar volgens het CBS gemiddeld 36 procent lager. De stemming in de uienmarkt dit verkoopseizoen omschrijft Agrifirm met één woord: spannend.

Droogte en warmte, maar ook de daaropvolgende prijsstijging en toch weer prijsdruk in de markt maakt het tot een hectische jaar waarin de pool van Agrifirm veel zorg bij de telers uit handen neemt. De uien zijn dit jaar mooi goudgeel van kleur met een gemiddeld tarrapercentage van 5 procent. Vrijwel alle uien in de bewaarpool van Agrifirm zijn eerste klas uien en geschikt voor export, meldt de coöperatie.

Poolprijs

Er is een basisprijs gerealiseerd van 40,10 euro voor levering in december. De bewaarvergoeding bedraagt 10 cent per 100 kilo per week vanaf week 1. Daarmee komt de poolprijs in week 12 op 41,30 euro per 100 kilo. Voor de laatste leveringen is de poolprijs 41,70 euro per 100 kilo. Leden van Agrifirm ontvangen bovenop de poolprijs medio 2019 het ledenvoordeel ter hoogte van 1 euro per ton. Hiermee komt de poolprijs voor levering week 12 op 41,40 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer