Agrifirm en HLB Groene Vlieg bestrijden samen trips

Vanuit een exclusieve samenwerking starten Agrifirm en HLB Groene Vlieg dit seizoen met Trips Coach, een nieuwe bestrijdingsmethodiek voor trips in uien.

Agrifirm+en+HLB+Groene+Vlieg+bestrijden+samen+trips
© Haijo Dodde

Doel van de methodiek is het uitvoeren van een efficiënte en effectieve bestrijding van trips door op het juiste moment actie te ondernemen. Agrifirm en HLB Groene Vlieg noemen dit de milieuvriendelijke totaaloplossing voor de beheersing van trips en de kans voor uientelers om opbrengstverliezen door tripsschade te voorkomen.

Bij uientelers die gebruik maken van Trips Coach wordt gedurende het seizoen de tripspopulatie gemonitord met vangplaten. Zij ontvangen wekelijks een rapport over het aantal gevonden tripsen. Op basis van de vangsten, een gewascontrole en ondersteund met een app, geeft Trips Coach het advies voor het juiste spuitmoment.

40 procent opbrengstderving

Afgelopen twee groeiseizoenen hebben trips in onder meer uien voor veel problemen gezorgd. Agrifirm en HLB Groene Vlieg wijzen erop dat de hoge druk van deze probleeminsecten een gevolg is van de zachte winters en de lange warme zomers. De schade door trips kan vanwege de stilstand van de groei oplopen tot 40 procent opbrengstderving.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer