Koning bezoekt Gezondheidsdienst voor Dieren

Hoog bezoek voor de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer. Koning Willem-Alexander was donderdag aanwezig bij de viering het honderdjarig bestaan van de dienst.

De Gezondheidsdienst voor Dieren werd 1 mei 1919 opgericht door het Friesch Rundvee Stamboek (voorganger CRV) en de Bond voor Coöperatieve Zuivelondernemingen. Belangrijkste opdracht was de aanpak van runder-tbc. Die ziekte is ook risicovol voor de mens.

'One health startte al in 1910', zegt directeur Ynte Schukken. Hij overhandigde koning Willem-Alexander donderdag het jubileumboek dat honderd jaar GD in beeld brengt. Tijdens de rondgang toonde de koning veel belangstelling voor het laboratorium van GD.

Gezondheidsuitslagen

'Wij zijn een spin in het web. GD beschikt over veel data en koppelt die aan gezondheidsuitslagen', geeft Schukken aan. 'Wij kunnen direct aangeven of er sprake is van de dagelijkse variatie of dat die daarvan afwijkt. In die zin borgen wij elke dag de diergezondheid in Nederland.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer