Waarde certificaat aandeel HZPC daalt 10 procent

De koers van het certificaat van aandeel HZPC Holding B.V. is na de halfjaarlijkse beursdag 10 mei 2019 vastgesteld op 162 euro. Dit betekent dat het certificaat HZPC is gedaald met de maximale waarde van 10 procent.

Waarde+certificaat+aandeel+HZPC+daalt+10+procent
© Nieuwe Oogst

Gerard Backx, CEO HZPC: 'Na een lange periode van maximale koersstijgingen, is de koers de laatste twee koersdagen gedaald. Het aanbod is deze dagen hoger geweest dan de vraag. Dit biedt aanschafmogelijkheden voor potentiële certificaathouders. Begin maart is aangekondigd dat de winst over het jaar 2018/2019 hoger uit zou vallen dan afgelopen jaar is gerealiseerd. Nu, twee maanden later, is de verwachting dat de winst fors hoger uitvalt dan vorig jaar.'

Prijsvorming

HZPC organiseert tweemaal per boekjaar, in mei en november, een certificaat-handelsdag voor aangesloten kwekers, pootgoedtelers en medewerkers van HZPC Holding B.V. De beursdag wordt door een bank begeleid. De aan- en verkoop van certificaten verloopt via een online platform. De waarde van het ‘Certificaat en Aandeel HZPC’ wordt bepaald door vraag en aanbod.

De prijs kan per beursdag maximaal tien procent stijgen of dalen. De eerste certificaten werden in het boekjaar 1999/2000 verhandeld tegen een prijs van 24 euro. De eerstvolgende beursdag vindt plaats op vrijdag 1 november 2019.

Dividend

HZPC combineert haar streven naar een goed certificaat-rendement, uit koersverloop en dividenduitkering, met het uitbetalen van een concurrerende prijs aan de HZPC-pootgoedtelers in de landen waar HZPC actief is. Sinds het ontstaan van HZPC in 1999 is ieder jaar dividend uitgekeerd. Het dividend over 2018/2019 wordt in de aandeelhoudersvergadering van oktober 2019 vastgesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer