FrieslandCampina+ondertekent+klimaatoproep
Nieuws
© RFC

FrieslandCampina ondertekent klimaatoproep

FrieslandCampina heeft een oproep ondertekend, waarin bedrijven de Europese regeringsleiders vragen om werk te maken van het klimaatbeleid.

Namens FrieslandCampina ondertekende bestuursvoorzitter Hein Schumacher donderdag het document. Dat deed hij voor aanvang van de Europese Top die plaatsvindt in het Roemeense Sibiu. De bedrijven willen dat Europa in 2050 klimaatneutraal is.

Het doel is volgens de FrieslandCampina-topman om als bedrijven leidend te zijn met duurzaamheid. Investeerders en bestuursvoorzitters van vijftig bedrijven vragen in de oproep om een strategie, waarbij het gebruik van fossiele brandstoffen zoveel mogelijk wordt teruggedrongen.

Fossiele brandstoffen

Duurzaam ondernemen is volgens de ondernemers de enige weg voor de toekomst. Door het klimaat bovenaan de agenda te plaatsen, kunnen regeringsleiders duidelijkheid creëren en vertrouwen scheppen voor de Europese economie, menen ze. Uitfaseren van fossiele brandstoffen heeft volgens hen betrekking op de handel, transport, landbouw, innovatie en industrie.

Ze verwachten dat een klimaatneutraal Europa in 2050 innovaties zal aanjagen en de Europese concurrentiepositie wereldwijd zal beschermen. De bedrijven verwachten verder dat nieuwe technologieën miljoenen banen zullen scheppen in nieuwe takken van industrie. De bedrijven zijn gebaat bij een langetermijnrichting voor hun investeringen, staat in de brief.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  27° / 18°
  80 %
 • Zondag
  27° / 17°
  60 %
 • Maandag
  24° / 18°
  70 %
Meer weer