Melkprijs FrieslandCampina daalt 75 cent

De FrieslandCampina-garantieprijs daalt 75 cent ten opzichte van die van vorige maand. De garantieprijs bedroeg toen 36 euro per 100 kilo.

Melkprijs+FrieslandCampina+daalt+75+cent
© DIRK HOL

De prijsdaling is het mede het gevolg van een neerwaartse correctie van 58 cent vanwege de referentieprijzensystematiek. Referentie ondernemingen betaalden minder uit dan vooraf werd ingeschat. FrieslandCampina verwacht dat de prijzen de komende tijd relatief stabiel blijven.

Deze maand bedraagt de eiwitwaarde 575,42 euro, de vetwaarde 287,71 euro en de lactosewaarde 57,53 euro per 100 kilo. De garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met 3,47 procent eiwit, 4,41 procent vet en 4,51 procent lactose en is exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 800.000 kilo melk op jaarbasis.

Biologische melk gelijk

De FrieslandCampina biologische garantieprijs blijft gelijk ten opzichte van de biologische garantieprijs van vorige maand (48,50 euro), inclusief een positieve correctie van 18 cent. Verwacht wordt dat de door de referentiebedrijven betaalde prijzen voor biologische boerderijmelk stabiel blijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer