Drukke%2C+mooie%2C+warme+paasdagen
Column
© Peter Roek

Drukke, mooie, warme paasdagen

We hebben net drukke paasdagen achter de rug. Het begon een week geleden. Alle vaste klanten voorzien van genoeg eieren. Van kaasboer, slagerij, supermarkten tot restaurants: iedereen wilde verse eieren.

Wij sorteren sinds een jaartje onze eigen eieren op maat, in groot- en kleinverpakking, voor lokale ondernemers. En het was druk, erg druk in de week voor Pasen.

Dan hebben we ook nog de tweede paasdag, met 'zoek en raap je eigen paasei'. Ook dit jaar was dat weer een gezellig evenement. Er kwamen vier groepen enthousiaste kinderen met hun ouders en grootouders op af. Iedereen genoot van een prachtige blauwe lucht, stralende zon, een lekker fris briesje, kortom: heerlijk. Dat is rond hetzelfde tijdstip in het jaar weleens anders geweest. Na het eitjes zoeken was het verven en paardrijden. Ook het grote springkussen bleek een groot succes.

Gelukkig, al het werk is niet voor niets geweest. De rust is weer teruggekeerd op het bedrijf. Weer door met de normale werkzaamheden. We hebben in twee stallen nieuwe kippen, dus we moeten weer goed opletten en alles in de gaten houden. Belangrijk is natuurlijk het rapen van de grondeieren, op tijd oprapen, zodat de kippen zo weinig mogelijk op de grond blijven leggen. Dat scheelt verderop in de tijd, als het koppel wat ouder wordt, weer veel arbeid. Op die manier kunnen we ons tijdens de controles weer meer richten op de kippen.

We hebben in twee stallen nieuwe kippen, dus we moeten weer goed opletten en alles in de gaten houden

Andy Siemons, pluimveehouder in Roosendaal

Verder zijn we aan het vernieuwen. We zijn bezig om één stal om te gaan bouwen naar '1-ster-scharrel'. Hiervoor moet veel worden geregeld binnen korte tijd: vergunning bij de gemeente, inkoop van materialen voor de bouw van de wintergarden, enzovoort.

Het is hierbij belangrijk de regels voor Beter Leven goed door te nemen en alles goed te controleren. Er staat bijvoorbeeld hoe hoog en hoe groot de wintergardens moeten zijn om 1 ster te krijgen. Nog genoeg te doen dus op onze boerderij. Dus over een rustige periode naar de zomer toe kunnen we nog niet spreken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer