Onderbroeken begraven voor bodemleventest tulpenveld

Tulpenkweker Tom Groot heeft deze week samen met studenten van het Clusius College in Hoorn katoenen onderbroeken begraven in een bloeiend tulpenveld in Nieuwe Niedorp.

De handeling is onderdeel van de eerste 'Soil Your Undies Challenge'. Dat is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) om aandacht te vragen voor een gezond bodemleven. De onderbroeken worden na twee maanden weer opgegraven.

Als er sprake is van een gezond bodemleven, zal er weinig van het ondergoed over zijn. Kan de teler de onderbroek gewoon weer aantrekken, dan staat het bodemleven er minder goed voor. Deze week zijn honderden onderbroeken door bollentelers in Nederland begraven. De actie is ontstaan in Noord-Amerika en is in januari in ons land geïntroduceerd op de Mechanisatietentoonstelling in Vijfhuizen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer