Prijs+rode+amaryllis+zakt+terug
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Prijs rode amaryllis zakt terug

De laatste amaryllissen zijn uit de kas bij Kwekerij de 4 Musketiers in Huissen. Het was een bijzonder jaar voor de telers, waarbij de prijs voor de rode amaryllis terug zakte.

'De teler met veel rode amarylissen heeft waarschijnlijk een matig jaar gehad en de teler met veel kleuren heeft een goed jaar achter de rug', vermoedt Geert Gerichhausen. Hij weet wel waar dat aan ligt. 'Een wit ras wat veel werd gebruikt om te leveren aan de retail is de laatste jaren ziek geworden door fusarium. Dat gat is een beetje opgevuld met rood. Dus er is teveel rood op de markt gekomen.' Gerichhausen heeft zelf ook witte bijgekocht omdat hij last heeft van fusarium in bepaalde rassen. 'Er is wel een witte maar die heeft zijn tijd nodig. Hij wordt nu wel in hoog tempo vermeerderd maar voordat het een bruikbare bol is ben je een aantal jaren verder.'

De oogst van amaryllis richt zich vooral op de laatste maanden van het jaar. Gerichhausen wil het seizoen ook niet verlengen. 'In het verleden ging ik vaak door tot begin maart maar dat heeft als nadeel dat je deze maanden al het werk door elkaar doet. Ik heb er voor gekozen het seizoen tot eind december te laten lopen en dat bevalt me goed.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  33° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 14°
  10 %
Meer weer