Lely stopt met windturbines en legt focus op robotica

Lely is van plan om haar Lely Aircon windturbineactiviteiten te verkopen aan Bettink Service Team. Lely gaat zich vooral richten op robotica en data in de melkveehouderij.

Lely+stopt+met+windturbines+en+legt+focus+op+robotica
© Eigen Foto

De afgelopen jaren heeft Lely Aircon veel duurzame voordelen opgeleverd voor melkveehouders. Maar om deze activiteit toekomstbestendig te laten zijn, zou Lely zich meer moeten richten op de verkoop van windturbines buiten het melkveehouderijsegment.

Het distributiekanaal van Lely is niet ingericht om service te verlenen aan andere segmenten en er zijn ook geen plannen om dit in de toekomst te veranderen. Hoewel Lely gelooft in de duurzame voordelen van windturbines, past deze activiteit niet langer binnen de strategische focus van het bedrijf.

Partner gevonden

Lely heeft in Bettink Service Team een partner gevonden die de groeimogelijkheden van Aircon en de producten erkent. Bettink heeft al jarenlang een brede en wereldwijde ervaring in het installeren en onderhouden van windturbines.

Bettink Service Team is in 1996 opgericht. Het bedrijf onderhoudt momenteel meer dan 530 windturbines over de hele wereld. Het bedrijf heeft in 2017 een nieuw merk opgericht met de naam BestWatt. BestWatt focust zich op lokale energie op agrarische bedrijven.

Medewerkers

Bestaande klanten van Lely Aircon kunnen vertrouwen op de windturbineservices die Bettink biedt. Alle medewerkers van Lely Aircon gaan over naar Bettink Service Team. Lely blijft zoeken naar andere opties voor energie-neutrale en circulaire oplossingen om verspilling te minimaliseren en de beschikbare middelen op het melkveebedrijf optimaal in te zetten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer