Ruim duizend mensen oogsten bij Lelystadse Boer

Ruim 1.200 Lelystedelingen kwamen zaterdag zelf oogsten bij de Lelystadse Boer. Zij staken zelf de handen in de klei om aardappelen, rode biet, suikermais, uien en pompoen te rooien en leerden meteen waar voedsel vandaan komt.

Ruim+duizend+mensen+oogsten+bij+Lelystadse+Boer
© Lelystadse Boer

Op de akkers van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark verbouwde de Lelystadse Boer verschillende biologische gewassen. De gronden zijn bestemd als bedrijventerrein, maar zolang er nog niet wordt gebouwd, beheren de Lelystadse boeren deze akkers. Zo blijven ze zo lang mogelijk behouden voor de productie van vers voedsel.

Bezoekers konden aangeven hoeveel meter van de oogst ze graag wilden meenemen naar huis en mochten de gewassen dan zelf uit de grond halen.

Streekmerk

De Lelystadse Boer is een groep van zeventig boeren. Zij hebben zich verenigd naar aanleiding van de uitbreiding van Lelystad Airport.

De agrarische ondernemers willen dat het goed boeren blijft in de regio door 'om te denken' en samen kansen te benutten. Zoals het ontwikkelen van een streekmerk, zodat toekomstige reizigers in de terminal kunnen eten uit 'de groentetuin van Europa'.

App

De boeren hebben ook een app waarmee je kunt eten van de boer uit je buurt, ze doen onderhoud en beheer van groen rondom het vliegveld en gaan met een zonnepanelenproject duurzame energie leveren aan de omgeving.

'De oogstdag heeft onze verwachtingen overtroffen', zegt Laura Milatz namens de boeren. 'We wilden dit jaar kijken of de dag zou aanslaan. Het is volgend jaar dus zeker voor herhaling vatbaar.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer