Lely+groeit+zelfs+zonder+weidebouw
Nieuws
© lely

Lely groeit zelfs zonder weidebouw

Lely heeft vorig jaar een groei van 9 procent laten zien ten opzichte van het jaar ervoor. De totale omzet kwam daarmee op 416 miljoen euro. De groei is opmerkelijk, omdat in de eerste drie kwartalen van 2017 ook de weidebouwmachines van Lely deel uitmaakten van die omzet.

De weidebouwmachines, waarvan er deze week op de Sima in Parijs één was te zien, werden op 1 oktober 2017 overdragen naar de Agco Group. De groei van vorig jaar was mede te danken aan het aanboren van nieuwe markten in onder meer Griekenland, Hongarije, Taiwan, Uruguay en Argentinië.

De groei werd dan ook met name gerealiseerd in de Europese en Aziatische regio's, als gevolg van een melkprijsdaling was de groei in de Noord-Amerika beperkt.

Mijlpalen Vector en 'Mijn Melk'

Lely installeerde in 2018 de 500ste Vector en dit automatisch voersysteem wordt inmiddels in meer dan 25 landen over de hele wereld verkocht. Lely is pas sinds 2012 actief op deze markt. Vorig jaar augustus werd de Lely Orbiter gepresenteerd, waarbij de melk van één bedrijf wordt verwerkt en per koefamilie in de supermarkt wordt verkocht. Van dit bedrijf hebben onder het merk 'Mijn Melk' meer dan 200.000 flessen melk een consument gevonden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer