Landbouwjournalist+Geesje+Rotgers+geridderd
Nieuws
© Ruud Ploeg

Landbouwjournalist Geesje Rotgers geridderd

Landbouwjournalist Geesje Rotgers is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Koos Jansen van haar woonplaats Zeist reikte maandag de onderscheiding uit.

Rotgers is hoofdredacteur van het blad V-focus. Daarnaast verzorgt ze de communicatie voor Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en is ze actief in Stichting Agri Facts. Voor Stichting Mesdagfonds verrichtte ze verschillende onderzoeken naar de manier waarop de ammoniakgegevens van de Nederlandse veehouderij worden verzameld.

Bij de uitreiking van de onderscheiding memoreerde burgemeester Jansen dat de serie over het ammoniakkartel ophef veroorzaakte op verschillende niveaus, van de Tweede Kamer en onderzoeksinstellingen tot en met de Nationale Ombudsman. 'Zonder u te veel te laten meeslepen in overtuigingen en emoties van anderen of uzelf, checkt u consequent feiten en daardoor weet u verrassende zaken boven tafel te krijgen.'

Maatschappelijke betekenis

De 'inspirerende en verbindende' activiteiten van Rotgers zijn volgens Jansen van bijzondere maatschappelijke betekenis. Opgegroeid op een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkvee in provincie Groningen werkte Rotgers vervolgens onder meer bij de Gezondheidsdienst voor Dieren en bij LTO-ledenblad OOGST.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  9° / 6°
  25 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer