Peter+de+Koeijer+ridder+in+Orde%2DNassau
Nieuws
© Ruden Riemens

Peter de Koeijer ridder in Orde-Nassau

Akkerbouwer en ZLTO-bestuurder Peter de Koeijer uit Brouwershaven is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding dinsdag opgespeld door burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland.

De Koeijer wordt onderscheiden voor zijn 'indrukwekkende staat van dienst' als bestuurder in de landbouw, regionaal en landelijk. Hij was onder meer drie periodes voorzitter van ZLTO Zeeland en vicevoorzitter van het ZLTO-hoofdbestuur.

Ook was hij namens ZLTO betrokken bij de participaties BMC Moerdijk, LTO Bedrijven, Rubia Natural Colours, VION Food en de Verenigde Kruidendrogerijen Nederland. Hij is ook vele jaren lid van de raad van commissarissen van CLM.

De Koeijer nam begin dit jaar officieel afscheid als regio- en hoofdbestuurder van ZLTO. Hij blijft op de achtergrond namens ZLTO actief in een aantal bestuurlijke functies en betrokken bij een aantal participaties.

Bruggenbouwer

In de motivatie voor zijn onderscheiding wordt De Koeijer omschreven als 'een bruggenbouwer met een scherp oog voor de maatschappelijke omgeving waarin de land- en tuinbouw opereert en nieuwe kansen zoekt'.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer