Oud-bestuurder Kees Romijn geridderd

Oud-voorzitter Kees Romijn van LTO-vakgroep Melkveehouderij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding donderdag opgespeld door de burgemeester van gemeente Molenwaard.

Romijn was zestien jaar bestuurlijk actief bij de LTO-organisaties, waarvan ruim vijf jaar als voorzitter van de landelijke vakgroep Melkveehouderij. Eerder zette hij zich onder meer in voor de agrarische jongeren.

Toen vorig jaar de moderniseringsslag van LTO Nederland vorm kreeg, maakte Romijn bekend niet te solliciteren voor een nieuwe, derde termijn als vakgroepvoorzitter. Na het aantreden van zijn opvolger Wil Meulenbroeks fungeerde hij nog enige tijd als adviseur van de nieuwe vakgroep.

Bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding typeerde voorzitter Jakob Bartelds van LTO Noord Romijn als een bestuurder met een enorm netwerk die veel voor elkaar heeft gekregen. Hij durfde, als het nodig was, ook moeilijke keuzes te maken. 'Daar krijg je niet altijd een lintje voor, maar nu gebeurt dat wel', aldus Bartelds.

Frans van Knapen

De hoogste onderscheiding die op voordracht van het ministerie LNV is uitgereikt, gaat naar Frans van Knapen uit Amersfoort. Hij is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje Nassau. Van Knapen is emeritus hoogleraar Levensmiddelenhygiëne en Veterinaire Volksgezondheid aan de Faculteit der Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

De oud-dierenarts specialiseerde zich met name in zoönosen, infectieziekten die kunnen worden overgedragen van dier op mens. Van Knapen is lid van de Raad van Advies van de NVWA en van verschillende nationale en internationale commissies en verenigingen op het gebied van parasitologie en veterinaire volksgezondheid.

Siem Korver officier

De onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau is toegekend aan Siem Korver uit Rhenen. Hij is bijzonder hoogleraar Food, Farming and Agribusiness aan Tilburg University, lid van de raad van toezicht van Wageningen University & Research en commissaris van LTO Bedrijven. Eerder was hij onder meer directielid van voedselconcern Dumeco.

Ook Anne Cazemier uit Leerdam is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij is al jaren bestuurlijk actief in de veevoersector, onder meer in de Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Voedertoevoegingen (Nefato) , de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND) en de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer