FloraHolland+stopt+weer+geld+in+beton
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FloraHolland stopt weer geld in beton

Bloemenveiling Royal FloraHolland wil de drie exportlocaties uitbreiden. Dat zei algemeen directeur Steven van Schilfgaarde deze week tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Met deze aankondiging breekt de algemeen directeur met het beleid van zijn voorgangers. Timo Huges kondigde tien jaar geleden aan dat FloraHolland geen 'dubbeltje' meer zou steken in nieuw beton. Volgens de toenmalige directeur was dat niet nodig. De handel digitaliseerde en logistieke stromen zouden daarom niet meer per se via de fysieke marktplaatsen van FloraHolland hoeven te lopen.

Volgens Van Schilfgaarde waren de omstandigheden tien jaar geleden anders dan nu. 'Toen had Huges nog te maken met een leegstand van 10 procent, terwijl we nu gebrek aan ruimte hebben.' FloraHolland wil onder meer de koelcapaciteit uitbreiden om het logistieke proces te optimaliseren.

Fijnmazige distributie

De fijnmazigheid van de distributie vraagt om deze uitbreiding, verzekert de algemeen directeur. 'Ondanks de digitalisering van de handel blijft de behoefte bestaan om stromen van bloemen en planten bij elkaar te brengen.'

Daarnaast is de veiling van plan te bouwen voor klanten, zodat zij zich kunnen vestigen op het terrein van FloraHolland. Het bedrijf broedt op een nieuw vastgoedplan, waarover dit jaar een beslissing wordt genomen. De vastgoedportefeuille is daarom uitgebreid: begin dit jaar is Real Estate & Facility Management gestart.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer