Tulp+geniet+voorkeur+bij+Russische+vrouwendag
Nieuws
© Vidiphoto

Tulp geniet voorkeur bij Russische vrouwendag

De tulp is verreweg de meest verkochte bloem in Rusland voor Vrouwendag. Dat meldt bloemenveiling Royal FloraHolland.

Na de tulp komen de mimosa en de roos als bloemengift voor de feestdag die op 8 maart werd gevierd. Ter gelegenheid van Vrouwendag heeft de FloraHolland Product Commissie Tulp een marktbezoek gebracht aan Sint-Petersburg in Rusland, om te zien hoe de verkoop van bloemen, in het bijzonder tulpen, verloopt tijdens deze feestdag.

Volgens FloraHolland lag de bloemenverkoop op ongeveer het gelijke niveau als in 2018, maar was die kleiner dan de jaren ervoor. 'Door de economische ontwikkelingen in Rusland zijn consumenten kritisch op hun uitgaven: ze kiezen er eerder voor om wat meer te sparen', aldus de veiling.

Aandeel supermarkt groeit

De afzet van bloemen in Rusland gaat langs steeds meer kanalen, waarbij de afzet via de supermarkt groeit. 'Verder viel het grote aantal vrouwen op dat bloemen kocht, terwijl in het verleden vooral mannen dit deden voor Vrouwendag', geeft FloraHolland aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer