FloraHolland lijdt 1,1 miljoen euro schade door diefstal

Royal FloraHolland heeft 1,1 miljoen euro schade geleden door de diefstal van veilingkarren in de vestiging in Honselersdijk. Dat werd duidelijk tijdens de eerste zitting van de Haagse rechtbank over deze zaak.

FloraHolland+lijdt+1%2C1+miljoen+euro+schade+door+diefstal
© FloraHolland

Het Openbaar Ministerie verdenkt twee mannen uit Giessen en Sliedrecht ervan dat zij 1.058 karren hebben gestolen van de bloemenveiling. Volgens de advocaat van de verdachten mogen niet alle diefstallen automatisch op het conto van de twee worden geschreven.

Tijdens de maandag gehouden zitting stemde de Haagse rechtbank met zijn verzoek in dat eerst de eigenaar van het sloopbedrijf dat de karren van de verdachten heeft afgenomen, wordt gehoord. Die zou kunnen vertellen dat ook andere mensen veilingkarren hebben aangeboden als oud ijzer.

Tweede procedure

De zitting over de karren in Den Haag is een strafrechtelijke zaak. FloraHolland heeft ook een civielrechtelijke zaak lopen tegen de eigenaar van deze oudijzerhandel. Deze procedure loopt in Breda. Hierin eist de bloemenveiling 600.000 euro schadevergoeding van de man.

In de zomer van 2018 zijn de twee verdachten aangehouden met een vracht karren. De politie hield ze toen al langere tijd in de gaten. Eind juli wordt de rechtszaak in Den Haag waarschijnlijk voortgezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer