Agrarische+oldtimers+in+Assen+tijdens+paasdagen
Nieuws
© Gerard Kooij

Agrarische oldtimers in Assen tijdens paasdagen

De grootste indoor agrarische oldtimershow van Europa vind plaats van 20 tot en met 22 april in Expo Assen. Het thema van de AgriClassic is 'De Aardappel', waarbij het hele proces van poten tot rooien en verwerken voorbij komt.

Tijdens AgriClassic kunnen liefhebbers genieten van vele machines uit het verleden. Een recordaantal deelnemers laat een prachtig overzicht van ontwikkelingen in de landbouwmechanisatie zien vanaf het jaar 1900.

In de 14.000 vierkante meter grote hal zijn ruim vierhonderd verschillende trekkers, stationaire motoren en landbouwwerktuigen te zien. Vele verschillende merken geven een mooi beeld van de ontwikkeling in de landbouwmechanisatie van de afgelopen tachtig jaar. De oudste machine is van het begin van het mechanisatietijdperk.

Grondverzetmachines

Dit jaar zijn er naast draaiende stationaire motoren ook voor het eerst draaiende grondverzetmachines te bezichtigen. Een rookafzuigsysteem zorgt ervoor dat de bezoekers hiervan geen hinder ondervinden. Naast alle oldtimers is er een kleine markt met onderdelen, gereedschappen en miniaturen en enkele workshops voor vrouwen en kinderen.

Vooral de ontwikkeling van poten en rooien wordt onder de aandacht gebracht met een groot aantal verschillende landbouwwerktuigen van oud tot nieuw. Zo is er een Structural aardappelpootmachine 'systeem Gerlsma' te zien. De bekende werpradrooier is te bewonderen, maar ook een nieuwe aardappelrooier waardoor de ontwikkeling goed te zien is.

AgriClassic is van 20 tot en met 22 april. De beurs is alle dagen geopend van 10 tot 17 uur. De entree bedraagt 5 euro. Expo Assen bevindt zich naast het TT circuit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer