Amazone Crushboard egaliseert zaaibed

Voor de starre compact schijveneggen Catros Special en CatrosXL in de werkbreedtes 3, 3,50 en 4 meter biedt Amazone nu een optioneel frontframe met Crushboard.

Amazone+Crushboard+egaliseert+zaaibed
© Eigen Foto

Deze compacte schijveneggen zijn ideaal voor de zaaibedbereiding, omdat het Crushboard een sterk verkruimelend en egaliserend effect heeft. Maar ook voor de stoppelbewerking biedt deze uitrusting bepaalde voordelen.

Zo worden door het Crushboard bijvoorbeeld uitgeschoten koolzaadpeulen kapot gewreven en uitgevallen koolzaad gestimuleerd om meer te ontkiemen. Raapzaad-, zonnebloem- en maïsstoppels worden ook door het Crushboard kapotgeslagen, zodat de aansluitende verrotting van het stro wordt gestimuleerd.

Werkdiepte

Het aanbouwframe wordt voor de schijven gemonteerd. Het Crushboard is daardoor onafhankelijk van de werkdiepte van het schijvenveld in te stellen. De instelling van de werkdiepte en daarmee ook de agressiviteit van het Crushboard kan naar keuze traploos mechanisch of hydraulisch worden ingesteld.

Bij de hydraulische verstelling kan de bestuurder de instelling vanuit de trekkerstoel gemakkelijk aan de omstandigheden aanpassen. Hierbij wordt hij geholpen door een goed afleesbare schaalverdeling. Als alternatief voor het Crushboard kan het aanbouwframe ook worden uitgerust met sporenwissers, die op drukgevoelige grond de trekkersporen nogmaals kunnen losmaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer