Jonge boeren prominent in schap

Drie jonge boeren uit Brabant beschikken vanaf maandag een maand lang over een prominent plaatsje in de schappen van plaatselijke filialen van supermarktketen Albert Heijn.

Jonge+boeren+prominent+in+schap
© Albert Heijn

Met de actie 'Jonge boer over de vloer' wil de grootgrutter jonge boeren met lokale, smaakvolle producten een podium bieden. De drie Brabantse ondernemers zijn Dirk Pullens van de Ambachtshoeve in Raamsdonk (zuivel), Siebe van de Crommert uit Erp (kaas) en de broers Joris en Geerd van Geel uit Lage Zwaluwe (zoete pieper).

Het idee voor de actie komt uit de koker van de Food Rebels, het innovatieteam van Albert Heijn. 'We wilden iets doen met de nieuwe generatie boeren en tuinders en laten zien wat voor soort lokale producten ze produceren', legt Food Rebel Eveline van Dam uit.

'Via onze netwerken, waaronder de Food100, kwamen we bij deze vier bijzondere ondernemers terecht. Waar het ons om gaat, is dat het jonge ondernemers zijn die bewust bezig zijn met duurzame voedselproductie', aldus Van Dam.

Promotiemateriaal

De komende vier weken liggen hun producten in de schappen van vier, en in het geval van Van de Crommert vijf, filialen rondom de bedrijven. 'We hebben gezorgd voor extra promotiemateriaal in de vorm van een frame bij het betreffende schap', vertelt Van Dam.

'In dat frame zitten onder meer een foto en quote van de betreffende boer en een kaartje met wat meer informatie over het product. Zo krijgen de ondernemers letterlijk een podium in het schap en is er onderscheid met de reguliere schappen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer