Jonge boeren in de schappen bij Albert Heijn

Albert Heijn start een test waarbij vier jonge boeren worden ingezet voor de promotie van hun eigen producten. Deze liggen een maand lang in AH-supermarkten in hun eigen regio.

Jonge+boeren+in+de+schappen+bij+Albert+Heijn
© Albert Heijn

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf maandag een podium aan producten van vier jonge Nederlandse boeren.

Het gaat om melkveehouder en kaasmaker Siebe van de Crommert (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Melkveehouder en zuivelmaker Dirk Pullens (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Groenteteler Krispijn van den Dries (35) uit Ens, Flevoland, die een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) van Geel uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, die hun oogst van Hollandse zoete aardappelen verkopen onder hun merk ‘de Zoete Pieper’.

Food Rebels

Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het ‘Startup schap’, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken. Concepten bedenken en deze vervolgens snel testen op de winkelvloer is wat zij doen.

Met de pilot ‘jonge boer over de vloer’ willen ze een podium geven aan deze jonge ambitieuze boeren om in lokale Albert Heijn winkels te testen. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap etc.

Winkels

Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf vandaag een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij.
Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf vandaag een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij. © Albert Heijn

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer