Weer 80.000 euro subsidie voor zeldzame huisdierrassen

Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) krijgt ook dit jaar 80.000 euro subsidie van het ministerie van LNV. Het geld moet worden besteed aan projecten en activiteiten rond het behoud en het benutten van zeldzame landbouwhuisdierrassen.

Weer+80%2E000+euro+subsidie+voor+zeldzame+huisdierrassen
© Peter Wijnands

Het ministerie heeft dat in een officiële beschikking laten weten aan de stichting die zich inzet voor oude rassen waarvan nog maar weinig dieren worden gehouden. Motivatie voor de steun is het belang van het behoud van genetische variatie en van het in stand houden van biodiversiteit.

De SZH geeft fokadviezen en bevordert de kennis over oorspronkelijke rassen en over hun betekenis voor het landschap de genetische diversiteit. De subsidie zal dan ook vooral worden gebruikt voor de ondersteuning van rasorganisaties, fokkerijorganisaties en fokkers in kennis en voorlichting.

Geen verhoging

Van 2008 tot en met 2012 kreeg de SZH jaarlijks een subsidie van 200.000. Dat is daarna verlaagd tot 80.000 euro. Pleidooien voor meer steun hadden geen effect. Ook minister Carola Schouten ziet blijkbaar geen reden voor extra steun.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer