Uitwerking+warme+sanering+varkenshouderij+in+afrondende+fase
Nieuws
© Twan Wiermans

Uitwerking warme sanering varkenshouderij in afrondende fase

De discussie over de uitwerking van de warme sanering van de varkenshouderij bevindt zich in een afrondende fase. Het is op dit moment echter nog te vroeg om daarover concrete informatie naar buiten te brengen, zegt POV-voorzitter zegt Linda Janssen.

'De overleggen, waarin essentiële zaken worden vastgesteld, moeten nog plaatsvinden. De kans is groot dat er nog zaken wijzigen', aldus Janssen. Zo wordt bijvoorbeeld nog gewacht op de bijdrage van de provincies aan de warme sanering.

Lees ook: Provincie Limburg om tafel met varkenshouders voor sanering

Het gaat dan in hoofdzaak om de sloop van stallen. Dat is een cruciaal onderdeel van de uitwerking. Janssen verwacht dat de partijen, die nog een bijdrage zullen leveren aan de uitwerking, hier in de komende weken mee komen.

Weer

 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
Meer weer