Zuivelaar+Mireille+Kaptein+Zakenvrouw+van+het+Jaar+2019
Nieuws
© zuivelbedrijf Kaptein

Zuivelaar Mireille Kaptein Zakenvrouw van het Jaar 2019

Algemeen directeur Mireille Kaptein van zuivelbedrijf Kaptein in Heiloo is maandag uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2019.

Kaptein geeft al ruim tien jaar leiding aan het familiebedrijf met vestigingen in Heiloo, Oosthuizen en in het Belgische Bilzen. Het bedrijf verpakt kaas en boter en produceert smeltkaas en poederkaas. De zakenvrouw kreeg in het Amstel Hotel in Amsterdam de Prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award uitgereikt. Dat gebeurde door voorzitter Marry de Gaay Fortman van het bestuur van Topvrouwen.nl.

'Ik zie de prijs als aanmoediging voor alle ondernemende vrouwen van Nederland. Mijn advies aan hen allen: laat je niet weerhouden door een plafond of die van glas is of van beton, maar sta pal voor je ambities, je bedrijf en grijp je kans', vertelde Kaptein.

Champagnehuis

De Prix Veuve Clicquot wordt sinds 1981 in Nederland uitgereikt aan succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Elske Doets, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein, Francine Houben en vorig jaar aan Aukje Kuypers. Zij staan volgens de organisatie in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de 19dee eeuw na de dood van haar man aan de basis stond van de bloei van het bekende champagnehuis in Reims.

De jury van de Zakenvrouwverkiezing staat onder leiding van voormalig minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, MKB-Nederland-voorman Jacco Vonhof, ABP-voorzitter Corinne Wortman-Kool en de zakenvrouw van het afgelopen jaar Aukje Kuypers.

Derde generatie

Mireille Kaptein (46) is de derde generatie van familie Kaptein die leiding geeft aan het zuivelbedrijf dat werd opgericht in 1936. Het bedrijf is onder meer bekend van de 'Echte Boter' botercups, maar levert ook Old Alkmaar en Alkmaars Roem. De zuivelproducten van Kaptein worden naar meer dan 55 landen over de hele wereld geëxporteerd.

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  19° / 4°
  10 %
 • Maandag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer