Omzet+Bayer+Crop+Science+ruim+14%2C27+miljard+euro
Nieuws
© Haijo Dodde

Omzet Bayer Crop Science ruim 14,27 miljard euro

De divisie Crop Science van Bayer boekte vorig jaar een omzet van 14,27 miljard euro. Dat heeft het Duitse chemieconcern woensdag bekendgemaakt.

De overgenomen activiteiten van het Amerikaanse Monsanto droegen voor 5,3 miljard euro bij aan de omzet. De onderdelen die in augustus vorig jaar zijn verkocht aan BASF, zorgden in 2018 voor een omzet van 1,5 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoersen en aanpassingen in het portfolio bedroeg de omzettoename ruim 6 procent.

De verkopen in Europa waren lager in vergelijking met 2017. In Azië, de Pacific en Noord-Amerika namen de verkopen toe. Ook profiteerde Bayer van distributieafspraken die met BASF werden gemaakt bij de desinvesteringen. Het bedrijfsresultaat van de divisie Crop Science nam toe met 29,8 procent tot 2,65 miljard euro. De nieuw verworven bedrijfsonderdelen droegen voor 705 miljoen euro bij in het resultaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer