Boterprijs+onderuit%2C+poederprijs+stijgt+door
Nieuws
© Boerenbusiness

Boterprijs onderuit, poederprijs stijgt door

De ZuivelNL notering voor boter is deze week verlaagd met 13 euro naar 417 euro per 100 kilo. Vorige week zakte de boterprijs 6 euro. Daarentegen stijgen de melkpoeder prijzen door.

Mager melkpoeder voor menselijke consumptie noteert 4 euro hoger. Dat product kost nu 97 euro per 100 kilo. Op de GlobalDairyTrade beurs blijft de stemming onveranderd positief, al is de snelle groei er wel uit.

De Nieuw-Zeelandse Internetbeurs noteerde dinsdag voor zuivelproducten een stijging van 0,7 procent gemiddeld voor alle producten. De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland steeg in januari ten opzichte van januari vorig jaar met 7,7 procent.

Arla melkprijs onveranderd

In Europa zette het Scandinavische Arla deze week de toon met een nieuwe boerderijmelkprijs voor maart die ongewijzigd blijft. De zuivelcoöperatie constateert dat het gedaalde melkaanbod in landen als Nederland, Duitsland en Frankrijk de laatste maanden zorgde voor een stabiele boerderijmelkprijs.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer