Boterprijs onderuit, poederprijs stijgt door

De ZuivelNL notering voor boter is deze week verlaagd met 13 euro naar 417 euro per 100 kilo. Vorige week zakte de boterprijs 6 euro. Daarentegen stijgen de melkpoeder prijzen door.

Boterprijs+onderuit%2C+poederprijs+stijgt+door
© Boerenbusiness

Mager melkpoeder voor menselijke consumptie noteert 4 euro hoger. Dat product kost nu 97 euro per 100 kilo. Op de GlobalDairyTrade beurs blijft de stemming onveranderd positief, al is de snelle groei er wel uit.

De Nieuw-Zeelandse Internetbeurs noteerde dinsdag voor zuivelproducten een stijging van 0,7 procent gemiddeld voor alle producten. De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland steeg in januari ten opzichte van januari vorig jaar met 7,7 procent.

Arla melkprijs onveranderd

In Europa zette het Scandinavische Arla deze week de toon met een nieuwe boerderijmelkprijs voor maart die ongewijzigd blijft. De zuivelcoöperatie constateert dat het gedaalde melkaanbod in landen als Nederland, Duitsland en Frankrijk de laatste maanden zorgde voor een stabiele boerderijmelkprijs.

• Bekijk de marktprijzen van zuivel

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer