Nefyto%2Dbedrijven+bereiden+zich+voor+op+brexit
Nieuws
© Han Reindsen

Nefyto-bedrijven bereiden zich voor op brexit

De bij Nefyto aangesloten bedrijven zijn volop bezig met voorbereiding voor de brexit. De gewasbeschermingsmiddelenindustrie wil zoveel mogelijk voorkomen dat bepaalde middelen niet meer verkrijgbaar zijn.

De gewasbeschermingsmiddelenindustrie neemt bij de voorbereiding verschillende scenario's mee, maar vooral ook het meest nadelige scenario waarbij het Verenigd Koninkrijk zonder brexitdeal de Europese Unie verlaat. De bedrijven treffen onder andere maatregelen om producten die aan de andere kant van de Noordzee worden geproduceerd, tijdig naar Nederland te halen.

Verschillende Nefyto-bedrijven brengen producten op de Nederlandse markt die in het Verenigd Koninkrijk worden geproduceerd. Nefyto en aangesloten bedrijven vinden het belangrijk om proactief maatregelen te treffen om gevolgen van de brexit op te kunnen vangen.

Lastige situaties

Als gewasbeschermingsmiddelen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk niet meer (of via ingewikkelde routes) op de Nederlandse markt kunnen komen, zou dit kunnen leiden tot lastige situaties voor telers en dat wil de industrie voorkomen. De industrie wil goed voorbereid zijn.

Enkele bedrijven nemen deel aan internationale taskforces en werkgroepen. Zij volgen de ontwikkelingen rondom de brexit op de voet om te komen tot een realistische en werkbare planning.

De uiteindelijke vorm van de brexit is lastig te voorspellen. Daarom kan het niet helemaal worden uitgesloten dat er bepaalde productstromen worden geraakt. De gewasbeschermingsmiddelenindustrie zet erop in om dat zoveel mogelijk te voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer