Nefyto+wil+meer+transparantie+over+gewasbescherming
Nieuws
© Roel Dijkstra

Nefyto wil meer transparantie over gewasbescherming

Duurzaam en helder naar de toekomst, zo omschrijft Nefyto, de belangenorganisatie voor de Nederlandse agrochemie, haar visie en ambitie op de land- en tuinbouw.

Nefyto wil in elk geval meer aandacht besteden aan de transparantie op het gebied van gewasbescherming. Dit bleek vandaag tijdens de jaarvergadering waar de belangenorganisatie haar visie en ambitie voor de toekomst presenteerde.

In haar visie omschrijft Nefyto geïntegreerde gewasbescherming als een belangrijke voorwaarde voor duurzame land- en tuinbouw. Doel is een economisch rendabele sector die zorgt voor voldoende gezond voedsel met ruimte voor de natuur en bevordering van biodiversiteit.

Nefyto gaat ervan uit dat de aangesloten leden blijvend oplossingen bieden voor het gezond houden van gewassen van biologisch tot geïntegreerd. Door continue verbetering van de oplossing gaat de organisatie ervan uit dat de agrarische sector steeds verder verduurzaamt. De ambitie van Nefyto is dat de bijdrage van de gewasbeschermingsbedrijven aan de verduurzaming maatschappelijk gewaardeerd wordt.

Actieve schakel

Voor het realiseren van de ambities gaat Nefyto uit van de vier V's: vernieuwend, verantwoord, verbindend en verhelderend. Vernieuwend heeft betrekking op de introductie van innovatieve oplossingen en producten. Verantwoord zegt iets over zorgvuldig en veilig gebruik van producten. Verbindend geeft aan dat Nefyto een actieve schakel wil zijn in de plantaardige keten. Tot slot is verhelderend een aanduiding voor een open en transparante communicatie.

In het kader van de verheldering wil Nefyto in 2017 een fact-checker online aanbieden om zaken over de gewasbescherming te verduidelijken. Ook geeft Nefyto vanaf volgend jaar een gedetailleerder inzicht in de trends van de afzet van gewasbeschermingsmiddelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer