Skal publiceert middelenlijst voor de biosector

Certificeringsinstelling Skal heeft deze week op haar website een overzicht geplaatst van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen die gebruikt mogen worden in de biologische sector.

Skal+publiceert+middelenlijst+voor+de+biosector
© Nieuwe Oogst

Deze zogeheten inputlijst biedt volgens Skal een transparant overzicht van middelen voor gebruik in biologische teelten in Nederland. Op de komende Biobeurs op 18 januari in Zwolle verzorgt de certificeerder een workshop om het gebruik van de lijst toe te lichten.

In een reactie zegt Nefyto als belangenorganisatie voor de Nederlandse agrochemische bedrijven verheugd te zijn met de publicatie van de middelenlijst voor de biosector. Volgens Nefyto komen er bij zijn leden veel vragen binnen van biologische telers over welke middelen wel of niet gebruikt mogen worden.

Uitbreiding lijst

De helft van de middelen op de Skal-lijst zijn afkomstig van bedrijven die zijn aangesloten bij Nefyto. Deze bedrijven verwachten dat ze de komende periode kunnen bijdragen aan verdere uitbreiding van de lijst. Op lange termijn moeten uiteindelijk steeds meer biologische gewasbeschermingsmiddelen beschikbaar komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer