Hoogste prijs ooit voor uienpool Van Meir

Uienverwerker Van Meir in Steenbergen betaalt voor de uien in de pool met afzet tot en met december maximaal 31,47 euro per 100 kilo.

Hoogste+prijs+ooit+voor+uienpool+Van+Meir
© Han Reindsen

Voor Van Meir is dat de hoogste uitbetaalprijs ooit. De 31,47 euro is in de pool gemiddeld betaald voor uien van 60 millimeter en dikker. De fijnere uien leverden gemiddeld 25,66 euro per 100 kilo op.

Het vorige record voor de poolprijzen van de Brabantse verwerker dateert van oogst 2006. Toen werden de uien in de pool tot en met december verkocht voor een gemiddelde prijs van 20,47 euro per 100 ton.

In de eigen nieuwsbrief meldt directeur Leon van Meir dat hij vindt dat uienprijs pas laat in het seizoen omhoog is geschoten. Hij constateert dat met name de aardappeltermijnmarkt veel eerder reageerde op de gevolgen van de droogte.

Slechts 7.000 ton beschikbaar

Over de huidige marktsituatie zegt Van Meir dat er voor de handel aan voorraad in Nederland slechts 7.000 ton per week beschikbaar is. Normaal is het weekvolume 17.000 tot 18.000 ton. 'Verre bestemmingen zijn nauwelijks nog aan de markt vanwege de hoge prijzen', schrijft hij.

Volgens de directeur gaan de Nederlandse uien nu nog hoofdzakelijk naar Europese afnemers. Het is afwachten wanneer en in welke mate de importuien uit onder meer China, India, Egypte en Nieuw-Zeeland de markt overnemen, stelt de uienhandelaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer