Te weinig input voor notering bio-uien

Al ruim een jaar lukt het Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) niet om een notering voor biologische uien te publiceren.

Te+weinig+input+voor+notering+bio%2Duien
© Twan Wiermans

De notering voor biologische uien is nog wel actief, verzekerde LNCN-voorzitter Mark Brantjes deze week tijdens de Themadag uien in Dronten. 'Maar we hebben eenvoudigweg onvoldoende input om een goede prijsindicatie te geven.'

Volgens Brantjes is de teelt van biologische uien in Nederland met een areaal van 800 hectare groot genoeg voor een eigen notering. 'Probleem is echter dat de markt in handen is van slechts enkele verwerkers. Die leggen een groot deel van de uienoogst op voorhand al vast in contracten.'

Zoeken naar oplossing

Brantjes zegt dat het aantal meldingen van transacties beperkt blijft tot slechts één per week. 'Daarop kunnen we niet noteren.' Hij stelt dat de landbouwbeurs op zoek is naar een oplossing voor de biologische uiennotering. 'We staan open voor suggesties om de notering weer vlot te trekken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer