Marqt eerste PlanetProof-gecertificeerde retailer

Supermarkt Marqt is de eerste retailer die voldoet aan de criteria van ‘On the way to PlanetProof’. Het certificaat stelt Marqt in staat om de klant te informeren over welke keuzes de onderneming heeft gemaakt, aldus Joost Leeflang, directievoorzitter bij Marqt.

Marqt+eerste+PlanetProof%2Dgecertificeerde+retailer
© Kenzo Reeder/Marqt

Dit keurmerk van Stichting Milieukeur behelst een bredere duurzaamheidsaanpak voor groente en fruit, met onder meer strengere eisen op circulaire afvalverwerking en het verminderen van bestrijdingsmiddelen en broeikasgassen. Naast biologisch geteelde groenten en fruit, hanteert Marqt ook het keurmerk On the way to PlanetProof voor groenten en fruit afkomstig uit Europa.

'De certificering is niet alleen een bevestiging dat onze inkoopstandaard op orde is, we kunnen onze klanten ook garanderen dat ons AGF-aanbod aan strenge voorwaarden voldoet voor mens, natuur en milieu', aldus Leeflang.

Sinds 2008

Marqt is opgericht in 2008. De eerste winkel werd geopend aan de Overtoom in Amsterdam-West. Inmiddels telt Marqt zestien winkels, in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en Den Haag. In totaal werken er ongeveer 750 medewerkers. Sinds 2017 zijn Triodos Bank en SIV aandeelhouders van het bedrijf.

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen en is per 2019 de internationale naam voor Milieukeur agro- en foodproducten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer