'Unieke Achterhoekers aan het werk' bij Kramp

Peter van der Wardt, wethouder gemeente Oude IJsselstreek, reikte maandag bij Kramp in Varsseveld het bordje ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ uit aan logistiek manager Frank Dijkstra.

%27Unieke+Achterhoekers+aan+het+werk%27+bij+Kramp
© Eigen Foto

Accountmanager Sjoerd Westra van Werkgeversservicepunt Achterhoek overhandigde een bos bloemen aan Jan Frans Berends, logistiek directeur bij Kramp. Kramp doet namelijk mee aan het initiatief ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’.

Dit initiatief richt zich op Achterhoekers die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Kramp is één van de bedrijven die mensen met een arbeidsbeperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt in hun organisatie via een baan of werkervaringsplek.

Samenwerking

Kramp is in staat om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden, te laten integreren in de bedrijfsvoering en vaak ook een duurzame arbeidsplek te bieden. Er is hiervoor een samenwerking tot stand gekomen.

Werkgeversservicepunt Achterhoek is een samenwerkingsverband van UWV, Laborijn, Sociale Dienst Oost Achterhoek en diverse gemeenten. Voor werkgevers in de regio is WSP Achterhoek het centrale aanspreekpunt als het gaat over aannemen van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt, advies over subsidies en informatie over de regionale arbeidsmarkt.

Bijstandsuitkering

Door wijzigingen in de wetgeving zijn ook mensen met een bijstandsuitkering toegevoegd aan de doelgroep van de Participatiewet. Om de mogelijkheden voor deze medewerkers te onderzoeken binnen Kramp is Randstad Participatie toegevoegd als sociale partner aan de reeds bestaande samenwerking met WSP Achterhoek.

De samenwerking tussen de verschillende partijen zorgt ervoor dat Kramp voor een groot deel wordt ontzorgd en dat de plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt goed verloopt.

Jan Frans Berends, logistiek directeur van Kramp, hecht grote waarde aan een gedegen aanpak. ‘Een structurele werkwijze bestaat uit een goede selectie en een gerichte begeleiding. Dan levert het wat op. Het is mooi om te zien dat het succes heeft.’

Werkplekken

Inmiddels werkt Kramp al meer dan vijf jaar samen op dit vlak, hebben meer dan zestig mensen een werkplek bij Kramp gekregen. Ook voor de corveedienst worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. ‘De mensen zijn zeer gemotiveerd en weten van aanpakken. Indien gewenst of mogelijk kunnen ze ook doorgroeien’, vertelt logistiek manager Frank Dijkstra.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer