Achterhoek, Twente en Vallei krijgen miljoenen uit Regio Deals

De regio's Achterhoek, Twente en Gelderse Vallei kunnen met miljoenen euro's uit een rijksbijdrage van de Regio Deals diverse stimuleringsprojecten opzetten.

Achterhoek%2C+Twente+en+Vallei+krijgen+miljoenen+uit+Regio+Deals
© FoodValley/LTO Gelderse Vallei

In de Gelderse Vallei kan regio FoodValley een bijdrage van 20 miljoen euro besteden. Regionaal moet dan wel een even groot bedrag worden bijgepast. Met dat geld wil het samenwerkingsverband van provincies, regio FoodValley, de universiteiten van Wageningen en Utrecht, LTO Gelderse Vallei en VNO-NCW project 'gezond voedsel voor de toekomst' opzetten.

• Lees ook: Kabinet trekt 215 miljoen uit voor regiodeals

Het draait hierbij vooral om het sneller omschakelen naar de productie en consumptie van duurzaam en gezond voedsel, stelt burgemeester René Verhulst van Ede. Voorzitter Fije Visscher van LTO Gelderse Vallei is blij met de toekenning van de regiodeal. 'We gaan er van uit dat we ook de primaire agrarische bedrijven een boost kunnen geven via de projecten die nu worden opgestart.'

Bevolkingskrimp

Regio Achterhoek wil eveneens 40 miljoen euro besteden aan het opvangen van de negatieve gevolgen van de bevolkingskrimp en verdere verbetering van het leefklimaat, onder andere door vergroening van de omgeving. Twente krijgt 30 miljoen euro uit de pot om een duurzaam technisch topcluster te vormen. Het gaat daarbij onder meer om ontwikkelingen rond techniek, arbeidsmarkt en energie.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer