SGP bezorgd om kosten door wolf

De SGP in Gelderland is bezorgd over de komst van de wolf. In het bijzonder maakt de SGP-fractie zich zorgen over de kosten die preventieve maatregelen met zich meebrengen.

SGP+bezorgd+om+kosten+door+wolf
© Pixabay

Statenlid Bennie Wijnne heeft naar aanleiding van het recent verschenen wolvenplan van de provincies schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. In het plan staat dat als er sprake is van een wolventerritorium, het risico op aanvallen door de wolf op dieren binnen het gebied meer waarschijnlijk zal zijn. Provincies hebben dan geen plicht, maar wel een mogelijkheid om in het vastgestelde wolventerritorium een pilot te starten voor een bijdrage in het gebruik van preventieve middelen.

Het is waarschijnlijk dat het eerste officiële wolventerretorium in Nederland, sinds 200 jaar, zich bevindt op de Veluwe. Als uit onderzoek blijkt dat ontlasting die is gevonden van een wolf, van dezelfde wolf afkomstig is als een half jaar geleden, dan is er officeel sprake van een leefgebied van een wolf. De uitkomst daarvan wordt zeer binnenkort verwacht. De provincie heeft indicaties dat in ieder geval een wolf zich op de Veluwe vestigt. In het gebied zijn eerder twee wolven gesignaleerd.

Preventieve maatregelen

De SGP wil weten of het provinciebestuur voorstellen gaat doen om eigenaren van dieren tegemoet te komen in de kosten van preventieve maatregelen. Ook vraagt de fractie om een goede communciatie naar burgers en houders van dieren over de komst van de wolf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer