Lamb+Weston%2FMeijer+verdubbelt+capaciteit
Nieuws
© Marcel Bekken

Lamb Weston/Meijer verdubbelt capaciteit

Lamb Weston/Meijer investeert 120 miljoen euro in de fabriek in Bergen op Zoom. Met de nieuwe productielijn verdubbelt de internationale aardappelverwerker de capaciteit.

Lamb Weston/Meijer opende de nieuwe productielijn op donderdag 10 november. Daarnaast is de huidige productielijn volledig gerenoveerd. De gehele uitbreiding nam anderhalf jaar in beslag.

Het bedrijf speelt hiermee in op de wereldwijd toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en wordt de service aan klanten verder verbeterd.

Duurzame productie

De nieuwe productielijn bevat innovaties op het gebied van snijden, optisch sorteren, bakken, invriezen en nutsvoorzieningen, die allemaal bijdragen aan de ambitie om nog duurzamer en efficiënter te produceren.

Dit sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstelling van Lamb Weston/Meijer die verder gaat dan alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar die gaat om gezamenlijke waarde te creëren.

Bert Jan Maris, manager van de fabriek te Bergen op Zoom: 'De uitbreiding en renovatie van onze fabriek past in onze duurzaamheidsstrategie; minder water, minder energie, minder emissies en minder reststromen: we gebruiken de aardappel zo optimaal mogelijk.'

Productie ging door

Joost Polderdijk, projectleider van De Kok bouwgroep: 'Bijzonder aan dit project is dat de productie gewoon door bleef draaien tijdens de bouwactiviteiten. Uitermate belangrijk dus dat deze Food Safe locatie steeds voldeed aan de eisen van de klanten.'

Met de uitbreiding van de fabriek creëert Lamb Weston/Meijer meer dan zestig nieuwe banen. Het bedrijf bouwt daarnaast een fritesfabriek in Lipetsk, Rusland. Deze nieuwe fabriek zal begin 2018 operationeel zijn.

Weer

 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
 • Woensdag
  13° / 8°
  85 %
Meer weer