Schouten aan de Flammkuchen met spek

Landbouwminister Carola Schouten bezocht op de Grüne Woche de stand van Platform varkensketen. Daar kreeg ze van topkok Cees Goettsch Flammkuchen met spek aangeboden.

Schouten+aan+de+Flammkuchen+met+spek
© pov

'Het is goed dat Nederland niet alleen laat zien welke mooie producten de sector voortbrengt, maar ook laat zien op welke wijze de Nederlandse sector werkt', stelde Schouten in haar openingsronde langs de Nederlandse standhouders op de Grüne Woche in Berlijn.

• Lees ook: Lichte stijging agrarische export

Ook dit jaar laat de Nederlandse land- en tuinbouw in de Hollandhal zich van de beste kant zien. Daar staat ook een gezamenlijke stand van Platform Varkensketen. Dat wordt gevormd door COV (vlees), Nevedi (diervoeders) en POV (varkenshouders).

Duitse bodem

In de stand van Platform varkensketen bereidt Flammkuchen-ambassadeur Goettsch een aantal gerechten met Hollands varkensvlees. Die lekkernij vindt gretig aftrek bij het overwegend Duitse publiek. 'Nederlands varkensvlees past uitstekend op een Duitse bodem', is de slogan waarmee de drie organisaties de Duitse consumenten verleiden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer